Petanque, 55 Plus 

image_print

Boekend 10-11-2023

Het is net of de 55 Plussers steeds fitter en sportiever worden, want maar liefst 26 personen stonden om half twee in de startblokken om eens stevig te gaan Boullen. In een, tot de puntjes opgemaakte, verwarmde hal werden we hartelijk ontvangen door `t comitee, die ons in de watten hebben gelegd en ons daarmede ook een fijne, sportieve middag hebben bezorgd. Echter op de speelvelden moesten de “gladiatoren” het zelf doen en `t was dan ook weer knokken voor ieder puntje.

De vooraf geconsumeerde vlaai en koffie droeg hier uiteraard zijn steentje bij, want het ging erop of ze voor `t éérst `t weiland roken. De meetlat moest er vaak aan te pas komen, want lekker fanatiek was ieder puntje belangrijk. Er werden drie rondes van 45 minuten gespeeld en tussendoor kon gebruik worden gemaakt van drankjes met “vóóroorlogse” prijzen. Mooi om te zien hoe fel er gestreden werd en soms moest er zelfs worden “gestraèveld” om een situatie, maar de organisatie hield alles netjes in `t gareel. Over en weer werden er, na winst of verlies, sportief handen geschud en zo hoort het ook in een fijne warme vereniging. En zo kwam het dat tegen half vijf álle partijen waren gespeeld en de prima organisatie de balans op kon maken. Als winnaars, bij de dames, kwam  Maria v.d. Homberg-Hovens uit de bus rollen die een “overweldigend” resultaat had geboekt, door drie maal te winnen en de ervaren Anny v.d.Homberg met een háárdikte te verslaan. En omdat de organisatie onderscheid had gemaakt tussen de dames en  heren, won Hay Theeuwen óók met drie gewonnen partijen, maar wel een iets lager aantal wedstrijdpunten dan de beide dames bij de heren. Met dank aan de emancipatie!!! Beide winnaars kregen een mooie fles wijn aangereikt en ik kan nu wel vertellen, `t was goéje!!!!!

Met welgemeende, díkverdiende complimenten aan de organisatie, ondersteund met een warm applaus, keerde ieder, wéér een ervaring rijker, huiswaarts. Alwéér een puike voor herhaling vatbare middag!!!!!

Uw reporter Ôngerwaèg

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Secured By miniOrange