Update daklozenopvang

image_print

Op maandag 30 oktober heeft Boekender Belang samen met enkele omwonenden van de voetbalvelden van VCH op het stadskantoor een gesprek gehad over de winteropvang daklozen. Van de kant van de gemeente Venlo namen wethouder Smeets, een beleidsadviseur en de stadsdeelmanager deel aan het gesprek.

Bij de daklozen winteropvang gaat het om een voor de gemeente verplichte opvang bij koud weer. De gemeente is druk doende om een permanente locatie te realiseren die niet in Boekend is gelegen. De plannen hiervoor zijn vergevorderd, zodat vanaf de volgende winter een tijdelijke opvang niet meer nodig is als alles goed verloopt.

Momenteel gaat het bij de opvang vrijwel uitsluitend om arbeidsmigranten die geen huisvesting (meer) hebben en (nog) niet terug naar hun land kunnen of willen. De opvang is open van 19.00 tot 9.00 uur vanaf een gevoelstemperatuur van drie dagen achtereen -3 graden of een dag -5 graden. Daarna lopen ze weer terug naar het centrum van Venlo. Ervaring leert dat tussen 3 en 32 mensen hier gebruik van maken. Indien zich meer mensen melden worden deze elders onder gebracht

Het college van burgemeester en wethouders heeft intern overeenstemming over de tijdelijke opvang in Boekend, omdat dit op korte termijn de enige beschikbare locatie is. Momenteel is men bezig met het aanpassen van de inrichting van de lokalen van VCH. Binnen enkele weken moet dit klaar zijn. De  vergunningen procedures lopen nog. Boekender Belang wil omgevingsoverlast voorkomen. Afgesproken met de wethouder is dat er door de gemeente een veiligheidsplan wordt opgesteld. Hierin moeten onze zorgen verwerkt worden met onder andere toezicht onderweg naar de opvang en in de omgeving van het terrein. Ook dient er een contactpersoon voor calamiteiten benoemd te worden. De bedoeling is om dit plan op 20 november met de gemeente te bespreken.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Secured By miniOrange