Picknick fietstocht 55+

image_pdf

Picknick tocht 15 september 2022.

Na een fijne, maar zéér warme zomerpauze nam de 55-Plus de draad weer op, met een lekker actieve picknick-dagtocht en om de stramme “knoken” maar weer “gèngig” te krijgen, maar liefst 45 kilometer. Dit weerhield 22 deelnemers niet, want ze stonden om 10 uur popelend aan de start, met hun”knapzak”, én, nog belangrijker, héél veel gesprekstof, hé Wie!! De tocht ging via de brôk nao Bliërick, langs de Super, over de A73 door de chicke buurt van Houtbliërick, richting Baôlderse keuk. Zo rond elven werd onze”bibs” even rust gegunt, een kleine, aangereikte versnapering aangesproken en de laatste nieuwtjes wereldkundig gemaakt. `t Weer was ons, na die, noóit meer te vergeten hemeldouche van de vorige keer, nu wél weer heel goed gezind. En vérder ging `t, over een smal verhard paadje, waar Nes ál haar stuurkunsten kon tonen en de”naètels”onze kuiten kietelden, langs `t “stadion” van Baôlder, via –via naar onze middagstop op “Soeterbeek”, waar gastvrouwe Tonny (van Sra en Bertha) ons hartelijk ontving. Ze had uit de hele omgeving stoelen en tafels ge-organiseerd, zodat we heerlijk in de buitenlucht samen konden picknicken. Wat smakt die bôtterram dan extra lekker, hé. Tonny werd, met een door Sra Kempen gecharterde bos Anthuriums, in de bloemetjes gezet en na een geweldige groepsfoto (allemaôl knappe kôp), werd `t elektrische “ros”weer bestegen en ging `t via de boêtegebiede van Bree, naô de Heljese kerkdôrpe  Helden, Kepèl en Beringe, waô we als dank voor de waergooje, in `n veldkapel enkele kaarsjes opstaken, met onze overleden dierbaren, in gedachtenis. Nét of we er teveel hadden opgestoken, kregen we `n paar “ dreup van boven”, maar dat zal wel een gelukszegening zijn geweest. Tegen twee uur arriveerden we op “Patershoof”, waar éxtra voor ons de poort werd opengemaakt, voor de besproken koffie/vlaai, maar niet al-leer de stilste uit de groep, effe op de boête-carrecel  waas gaôn zitte, en haè kreide van gelôk. Of `t zo moest zijn, werden binnen, stoelen en tafels ,in de mooie kinderspeelruimte, bij elkaar geschoven, en voelden we ons weer even zeven(rijmt).  Koffie en vlaai waren weer óverheerlijk, wat ons, sportief als we zijn, ook toekwam.(kwam óók door de zeer vriendelijke ontvangst en bediening).Tegen half vier werd de terugtocht ingezet, via Koningslust en Bree, wèr truuk in oos dierbare Bookend, gezond en wel.  p/s: In de groepsfoto steit eine “vraèmde, mèr det ès Baèr, onder daè reeshelm.( Tóch wel verstènjig !!!!! )                                       

                                                                                                                        Afsluitend, Ná iedereen in onze mooie vereniging er nogmaals op te wijzen, niet te vergeten, deel te nemen aan de prachtige bustocht, die er aankomt. Óok wat slechter ter been ,is dit een “vakantie-uitje”. Is de afstand tot de Boos een belemmering, laat `t weten, en we halen je even op én brengen je sávonds, als de bus van Roetje weer in Boekend is, weer mooi thuis, dus, wat let je !!!!

                                                                               Uw reporter Ôngerwaèg

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Secured By miniOrange