Nieuwsbrief Windpark Greenport Venlo

image_pdf

De bouw van de windturbines is ver gevorderd. Zeven windturbines zijn afgebouwd en de wieken van de laatste windturbine worden aankomende week geïnstalleerd. Tegelijkertijd vinden binnen de windturbines en onder de grond nog veel werkzaamheden plaats. Lees meer

Vrijdag 15 april brachten ongeveer 75 leerlingen een bezoek aan de bouwplaats van Windpark Greenport Venlo. Tijdens drie rondleidingen werd uitleg gegeven over het windpark, de werking van de windturbines, de onderdelen en de materialen. Lees meer

De uiteindes van de wieken bevatten zogenaamde ‘uilenveren’. Door deze kartelranden vermindert de hoeveelheid geluid die de windturbines produceren. Op de bovenstaande foto zijn deze uilenveren te zien.
 

 Wist je ook dat … 

  • Voor het fundament van één windturbine 28 heipalen zijn gebruikt, die zo’n 15 meter diep de grond in gaan.
  • Voor het betonnen fundament zo’n 30 tot 40 vrachtwagens nodig zijn om 570 kuub te leveren. Het beton moet in 1 keer, zonder pauzes, gestort worden.
  • De wieken van de laatst gebouwde turbine per stuk ongeveer 11 ton wegen en 60 meter lang zijn.
  • De toren van de windturbine uit 6 onderdelen bestaat. Elk torenonderdeel weegt ongeveer 50 ton.

De kraan die is gebruikt voor het hijsen van de wieken 150 meter hoog is. Ter vergelijking, de domtoren in Utrecht is met 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland.

MEER WETEN?

Volg ons ook op Facebook!

Om meer te weten te komen over Windpark Greenport Venlo, zoals de planning, wie de ontwikkelaars zijn en hoe het park eruit gaat zien, kijkt u hier!

Heeft u een vraag? Dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Secured By miniOrange