Sportdag 55 Plus

Na ruim een jaar te hebben moeten stilzitten, kon éindelijk weer een activiteit buiten worden gestart, en hoe. Alle deelnemers kwamen als dartelende veulens `t mooi geprepareerde veldje op. De koffie met vlaai stond klaar en de diverse spellen, lagen op hun deelnemers te wachten. Daarbij was `t weer óók nog eens gewéldig en kon de dag bij voorbaat niet meer stuk. Na`t openingswoord, kon men direct loten, wie de partner vóór de pauze was.(Hier doet de 55 Plus dus óók al aan mee) Rond half elf werd gestart op drie velden, en zij, die niet speelden, konden darten of sjoelen, of aanmoedigen, wat dan ook volop gebeurde. Zo rond de middag kwamen de laatste teams hun partij afmaken en stond de middaglunch gereed. Gesmeerde broodjes, slaatjes en zelfs een toetje toe.`t Kon gewoon, letterlijk niet op. Mariet, klasse! Na de loting voor de tweede “partnerruil”, ontbrandde de strijd pas echt. De vonken vlogen er vanaf, en de zon zorgde voor de verdere hitte in de strijd. Dorst werd gelest met bier, fris of water, fijn gekoeld. Sommige partijen gingen snel, 13-1 en zelfs 13-0, maar de meeste gingen naar 13-12, zéér spannend dus. Ondertussen vloog menige dartpijl niet in, maar náást `t dartbord, en de sjoelbak moest `t óók flink ontgelden.Tegen half vier kwamen vier finalisten uit de strijd, welke voor de bekers gingen spelen, te weten:  Anny v.d. Homberg tegen Mien Theeuwen, met Anny als winnares. Bij de mannen: Piet v.d. Homberg tegen Hay Theeuwen, met als winnaar(na een forse achterstand te hebben goedgemaakt), Hay. Bij `t darten won Wie Klerken, en bij `t sjoelen won Nelly Lenders. Na `t uitreiken van de wisselbekers volgde nog de “cooling down”, werd een ieder bedankt voor de mooie deelname, liefst 34  én de nodige supporters, dus weer heel geslaagd, en voor herhaling vatbaar, met dank aan de organisatie, waarbij een extra dank aan Huub.                              

Uw verslaggever Ôngerwaèg.

Secured By miniOrange