Parkje Ben Verdellen geopend

image_print

Met de opbrengst van het Gala Worteltruuj, op dinsdag 18 februari 2020, werd voor de leerlingen van basisschool De Regenboog in Blerick een natuurparkje ingericht. Dat was een wens van zanger Ben Verdellen die tijdens het gala de Wortelpin ontving. Het parkje is donderdag 27 mei geopend en heeft de naam ’Verborge gelök’ gekregen.

Het stukje grond dat werd opgeknapt en aangeplant ligt bij de Koelbroekweg in Boekend. Voor de kinderen komt er ook ruimte om eventueel lessen te volgen. Het onderhoud wordt straks uitgevoerd door vrijwilligers van Boekender Belang.
Na enkele toespraken van
schooldirecteur Rita Peeren en Ralph Vaessen namens Vaessen Tuin Boom Groen, heeft Ben Verdellen donderdag onder andere het ’milieuleedje’ en ’Gelök’ gezongen.

Wethouder Marij Pollux heeft die dag samen met leerling Vlinder het informatiebord onthuld. De naam van het parkje, die voor Ben tot op dat moment nog een verrassing was, is Verborge gelök. Op het einde heeft een van de leerlingen van groep 4, Jaliyah, nog een gedicht voorgedragen. De leerlingen van de leerlingenraad hebben op het einde van de ochtend zwerfkeien in het gebied rondom het natuurparkje gelegd.

‘s Middags heeft Ben samen met zijn vrouw Elly nog een bezoek gebracht aan de school, waar hij van alle klassen een korte presentatie kreeg over hoe de kinderen met het thema natuur aan de slag zijn gegaan de afgelopen weken.

 

Bron: Blericksekrant 3 juni

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Secured By miniOrange