1

Werkgroep “Boekend Energie”

Besparen met de zon?

Kom naar de informatiebijeenkomst
Streep door Vastelaovend 2022 V.V. de Worteleschrabbers

gen Prinse en georganiseerde vastelaovesaktiviteite in d’n Bookend

Donderdaag 23 december 2021

As gevolg van de corona maatregele zal d’r in 2022 veur ’t twiëde jaor op riej gen Prins waere oétgerope en georganiseerde vastelaovesevenemente en -aktiviteite plaatsvinde in d’n Bookend.

V.V. de Worteleschrabbers betreurt dit, as levendige vereiniging, ten zieërste maar oetintelijk is de volksgezôndheid van de minse ’t allerbelangriékste!

Weej wille ’t Schrabberstrio oetzich beeje op ein volledig program en aevel kinne weej det op dit moment neet garandere. ’t Trio zal den auk nag ein jeurke geheim blieve.

Zal dit beteikene det er in 2022 huulemaol gen vastelaovend is? Mocht de situatie ’t toelaote, zal d’r veur ein groët deil in 2022 un ôngeorganiseerde en alternatieve vastelaovend zien, aevel kleinschaolig van karakter.

Ôs vastelaoveshert bloojt als we bedinke wéér ein jaor gen vastelaovend te kinne viere, maar zulle volgend jaor ózze naam weer ieër aan doon.

Veur noow, al ’t beste gewins en bliéf gezônk!

Names V.V. de Worteleschrabbers
Veurverkaup Zitting 2021

Op Zondaag 14 november is der van 11:00 tot 12:00 oor veurverkaup van de zitting.
55-Plus vereniging

Picknicktocht 17-09-2020 van de 55Plusvereniging Boekend.

Met  z’n achttienen werd om 10.00 uur `t stalen “ros” bij de Boos beklommen, maar niet alvorens Sra en Hay de “ruim gevulde knapzèk” hadden uitgedeeld, waarvan sommigen opperden, daô kan ik wel drèj daag mit vroêt. Maar alle gekheid op een stokje, er werd begonnen aan een tocht over ruim 50 kilometer en de dag werd volledig in de buitenlucht beleefd, i.v.m. het hardnekkig heersende corona. `t Stralende zonnetje beloofde veel goeds, en men had er dan ook veel zin in. Via de “snelfietspad” kwamen we door Sevenum, Hegelsom en America, waar de eerste stop was geregeld in `t speelpark. De schommel en de wip werd ditmaal niet gebruikt, maar Hay ging wel met een “taöt babbelaers”rond. De eerste sanitaire perikelen kondigden zich aan en gelukkig kon men bij de blauwe bessenhandel achter de middenpeelweg de blaas ledigen, waarna `t verder ging richting IJsselsteijn, waar midden in de bossen een lange middagstop aan een gróóóte tafel de lunch werd genuttigd. Enkelen hadden zich op een plaid neergevleid, maar iedereen liet zich de koffie, thee, broodjes, toetje enz. lekker smaken, wat in de buitenlucht met zovelen toch wel héél apart én gezellig is. Na zo’n  drie kwartier werd door een aantal sportieve, hoogtevreesvrije personen een, in de bossen staande, uitkijktoren met maar liefst honderd treden beklommen. Vrij pittig, maar boven had je wel een adembenemende uitkijk in de rondte. Je kon zelfs de Floriadeboog zien in de verte. Ook `t zicht over de, in bloei staande heidevelden’, was prachtig. Je kon een grote schaapskudde zien grazen. Via een slingerend sintelpad bereikten we de achterzijde van `t oorlogskerkhof, waar we via een kleine poort even de indrukwekkende kruisen van de graven, in lange rijen, bezichtigden. Je werd er echt stil van. Via via kwamen we in Griendsveen terecht. Een mooi rustiek plaatsje, heerlijk stil en rustig, en via kanaalwegen kwamen we bij een klaphek,waarachter een lange “binnenweg” was aangelegd door Staatsbosbeheer. Via dit pad, waarbij we voor Nes “ons petje afdeden”, kwamen we via de driekooienweg in Evertsoord, en daarna in de Kronenberg terecht, waar we de derde stop hadden. Aan een paar bankjes werd water of frisdrank genuttigd en werd Bèr z’n “trummelke met snuupkes” geleegd. Deze stop was écht nuëdig, want menig zitvlak was op de binnenweg stevig gemangeld, maar ald vleis is wel wat gewend. In Sevenum werd nog een verrassing, in de vorm van een lekker hand-softijs geregeld, en via Maasbree kwamen we weer ,rond half vijf, in de Boekend terug. Al met al een , door allen beaamde , geweldige tocht, met dank aan de organisator. Even waren de coronaperikelen , ondanks de mooi gehandhaafde anderhalve meterregel, vergeten.

                                        Groetend;    uw reporter Öngerwaèg.