Gezocht: schoolgidsen

image_pdf

Gezocht: schoolgidsen Limburgse nationale parken

IVN zoekt mensen met liefde en enthousiasme voor de natuur die dit graag willen delen met kinderen. De natuur is het beste leslokaal. Een plek waar kinderen alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In de nationale parken De Maasduinen, De Meinweg en De Groote Peel zijn diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs. Tussen 6 mei en 8 juni wordt er een 6-daagse opleiding tot schoolgids aangeboden. Daarna kan men in één of meerdere parken met het basisonderwijs de natuur in.

In maart zijn er informatieavonden voor geïnteresseerden:

Op 17 maart voor NP De Meinweg in Roermond

 

Op 19 maart voor NP De Maasduinen in Afferden

 

Op 24 maart voor NP De Groote Peel in Ospel

Op www.ivn.nl/schoolgidsen2020 staat meer informatie en een link naar het aanmeldformulier.

 

De cursus

Een schoolgids hoeft geen wandelende natuurencyclopedie te zijn, geboeid zijn door de natuur en dit op een enthousiaste manier over kunnen brengen is minstens zo belangrijk. De schoolgidsen in spé leren hoe zij basisschoolkinderen het beste kunnen begeleiden in de natuur en maken kennis met de flora, fauna en geschiedenis van de drie nationale parken. De cursus wordt gegeven door ervaren schoolgidsen en beroepskrachten met gevarieerde werkvormen en excursies. Dus mensen die op schooldagen zin en tijd hebben om aan de slag te gaan met deze natuurbelevingsprogramma’s zijn van harte welkom. Aanmelden voor een van de informatieavonden kan tot en met 15 maart. Voor het vrijwilligerswerk als schoolgids is een onkostenvergoeding beschikbaar.

 

 

Kinderen betrekken bij de natuur

IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer en hun partners bieden programma’s waarbij kinderen al onderzoekend en ontdekkend over de natuur leren. Om zoveel mogelijk kinderen bij de natuur te betrekken, zijn voldoende schoolgidsen onmisbaar. Het ministerie van LNV en de Provincie Limburg ondersteunen dit initiatief middels een financiële bijdrage.

Voor vragen over deze cursus en de schoolprojecten in de nationale parken kunt u contact opnemen met Noï Boesten via: 06-2758 3908 of n.boesten@ivn.nl