55-Plus vereniging

image_pdf

Bowlen 55 plusvereniging 20-02-2020.

 

32 Zéér gemotiveerde bowlers stonden om half twee met een welkomstdrankje in de hand, gereed om de ballen te laten rollen en de kegels te laten tollen.

Kwa leeftijd een zéér bekwaam stel en dat bleek bij aanvang al direkt. Zónder oefening vooraf, vloog de ene na de andere Strike op `t scherm, maar de goot deed ook z’n dienst. Daar lag na een paar worpen geen “vuiltje”meer op. Op liefst vijf banen werd gespeeld en van “ijver” werden de bestelde drankjes bijna vergeten. Truus Peeters, 70 jaar geworden, werd met ons állen, al zingend, gefeliciteerd en ze ging met heerlijke bonbons rond. `n Feestje in `n feest dus. Rond half vier was pauze, konden de spieren wat rust krijgen en stond in de feestzaal de koffie met vlaai, inclusief een grote spuit met slagroom gereed, waar royaal gebruik van werd gemaakt. De laatste maakte de slagroomspuit dan ook “rats”leeg. Ondertussen was onze “chaperonne” de nieuwe teamnamen alweer op de scoreborden aan `t plaatsen. Gelukkig allemaal korte namen, zei ze, zoals An, Nes, Jan, Huub, Bèr, Hay, Ger enzovoorts. De mouwen werden opgestroopt en `t ging weer ouwerwets d’r “AAN”. Elly hield nauwlettend de stand bij, zodat er niet “gefoêteld kon worden. Hay Welles was af en toe wat “rebels”, maar dat kon de motivatie én pret alleen maar vergroten. Tegen vijf uur waren de uitslagen bekend en konden in de eetzaal, waar `t buffet al heerlijk stond te dampen, de prijzen, in de vorm van twee mooie bekers, worden uitgereikt. Bij de dames werd Maria v.d. Homberg-Hovens nipt eerste, met 164 punten. Tweede werd Mien Theeuwen, met 162 punten. Bij de heren werd Mat Slaats eerste, met 188 punten. Tweede werd hier Hay Welles met 176 punten.

 

 

Na de nodige kussen en felicitaties, werd stevig gebruik gemaakt van `t overheerlijke buffet en ging iedereen “lichamelijk” en “geestelijk”, na ontvangst van nog een vóór- Paassurprise voldaan huiswaarts, en werd de reservering voor 2021 al weer besproken. Hopelijk is `t met de auto van Wie ook goed gekomen.

P/S: Voor de goede orde, de totale spelers- leeftijd bedroeg, inclusief `t jaar van Truus, vér in de 2000.

Dus,  wat heet erváring!!!!!

 

Met vriendelijke groeten,  uw reporter “ Ôngerwaèg.”