Zwerfvuil

image_pdf

Zoals je misschien al elders hebt gelezen is de gemeente Venlo bezig om op wijkniveau het zwerfvuil aan te pakken.
De gemeenteraad van Venlo heeft enkele jaren geleden besloten om als gemeente geen zwerfvuil meer op te ruimen maar dit over te laten aan het particulier initiatief.

Landelijk is er sinds vorig jaar vanuit het rijk voor de gemeente geld beschikbaar gekomen voor de extra aanpak van zwerfafval. De gemeente Venlo gebruikt dit geld voor een aantal centrale zaken bij de aanpak van zwerfafval,  (bv gratis lessen op basisscholen, aanschaf grijpstokken, etc.), maar de rest van het geld wil de gemeente aan ‘de wijken’ geven. Zij kunnen hiermee dan zelf activiteiten ontplooien om zwerfafval op te ruimen en (liever nog) te voorkomen.

De gemeente Venlo heeft Boekender Belang gevraagd voor de aanpak van zwerfvuil voor ons postcodegebied 5927. Grofweg is dit het gebied tussen de Eindhovenseweg-Maasbreeseweg en de A73 incl. het buitengebied, met uitzondering van de provinciale wegen en de Mulkenshofweg.

Boekender Belang heeft besloten medewerking te verlenen en de organisatie voor het ophalen van zwerfvuil op zich te nemen.

Natuurlijk kunnen we dat niet zelf. Hiervoor hebben we verenigingen/bewonersgroepen etc. nodig.

Wat kunnen wij bieden: een totaal te verdelen bedrag van circa  1.900 euro

Wat vragen we:  een aantal verenigingen/groepen personen die willen werken aan aanpak van zwerfafval en hiervoor de clubkas wil spekken !

Elke vereniging in Boekend wordt nog apart uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Boekender Belang hoopt dat veel verenigingen/bewonersgroepen willen deelnemen. Opgave kan geschieden Piet Billekens, 06-10153328 of Peter Titulaer, 06-51854867.